Coesewijne kano tour

 

Onderschrift

Onderschrift

Coesewijne kano tour
Type reis: 
Avontuurlijke reizen
Datum heenreis: 
op aanvraag
Datum terugreis: 

Reisduur: 
2 dagen
Prijs:

Het Coesewijne Natuur Reservaat, iets ten noordwesten van Paramaribo is een bijzonder gebied, het is ook een totaal ander natuurgebied dan de regenwoudgebieden die zuidelijker in Suriname liggen. In dit waterrijke gebied met vloedbossen, zwampen en savannes, gaan we op zoek naar de reuzenotters, zeekoeien, capibara’s, kaaimannen, apen en een grote hoeveelheid bijzondere vogels waaronder de tot de verbeelding sprekende apenarend (Harpij). Dit is een prachtig avontuur voor jong en oud.

Programma

Dag 1

Onze reis begint in Paramaribo waar we verzamelen bij “Fietsen in Suriname” en per truck samen met onze kano’s naar het startpunt van de reis gebracht worden, de boven Coesewijne. 

Vandaag banen we ons een weg over de smalle en dichtbegroeide kreek, we zullen regelmatig de boot uit moeten om deze langs obstakels en omgevallen bomen te slepen. We maken vandaag vroeg kamp en wat is er heerlijker dan te genieten van alle geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd in de wetenschap dat er in de verste verte geen mens te bekennen is. Alleen wij en de jungle.  

 Dag 2

Vandaag varen we verder de Goliath kreek af naar de aansluiting met de Coesewijne, hier varen we verder door het Coesewijne natuurreservaat en stoppen we met grote regelmaat onderweg om van deze bijzondere omgeving te genieten. Hier zullen we ook veel bijzondere vogels kunnen zien zoals de Visarend,  wevervogels, en  verschillende papegaaien. Hierna beginnen we aan ons laatste trajekt over de Coesewijne naar Stinasu basiskamp, de plaats waar we opgehaald worden door onze bus. Aan het eind van de dag zullen we in Paramaribo aankomen. 

Inclusief: Gids, overnachting in een tent of hangmat, maaltijden, transport, huur Tarpon 160, kampeeruitrusting en kano uitrusting. 

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER?
Door de wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

IS HET EEN ZWARE TOCHT?
Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kanotocht. Het is geen race, en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van deze bijzondere omgeving.

WAT VOOR KAYAK WORDT ER GEBRUIKT ?
Voor deze reis gebruiken we een 2-peroons kano. De boot heeft een comfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities

KAN IK ZONDER ERVARING MEE?
In principe kan iedereen zonder enige kano ervaring deelnemen aan deze reis, wel adviseren we reizigers zonder kano ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen.  Er gaat tijdens deze reis zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bij staat.

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?
In principe vind je geen gevaarlijke dieren, wel heb je in de schemering te maken met muggen en een goede bescherming in de vorm van lange mouwen en het middel Deet is dan ook aan te bevelen voor deze reis.

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?
Het grootste deel van de uitrusting wordt door de uitvoerder ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even op. Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een reis door een ruig en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d. Ook kan het wel eens voorkomen dat we niet op plek a maar op plek b de tent opzetten of ergens langer blijven omdat het weer het niet toe laat om verder te varen.

NIET INBEGREPEN IS: Verzekering, uitgaven van persoonlijke aard.