Kust en Jungle Reis

Kust en Heli reis
Type reis: Avontuurlijke reis

Datum heenreis: september en oktober 2022

Datum terugreis: 
 
Reisduur: 
14 dagen
Prijs: 
EUR 2795,- exclusief internationale vlucht en inclusief binnenlandse heli vluchten (uitrusting en personen) 
Inclusief: Alle transfers + Nederlandstalige reisbegeleiding + Huur boot + Overnachtingen 1 persoon in 2 persoons tent. + Alle maaltijden tijdens de reis + Alle groeps kampeer/ expeditie uitrusting + sateliettelefoon + kano/kano uitrusting + hotelovernachtingen +  binnenlandse heli vluchten.

 

Dit is een unieke reis en vindt 2 keer per jaar plaats en is een van de mooiste reizen die je kunt maken in Suriname !!!

De oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de Indianen. Al duizenden jaren beheersen zij de kunst van het overleven in de jungle. Enkele eeuwen geleden droegen zij deze kunst over aan Westafrikanen, die het onbekende oerwoud introkken, nadat zij eerder, door kolonisten, van Afrika naar Suriname waren gebracht. Zo ontstond een uniek “samenspel” van twee verschillende culturen die elk tot op heden hun eigen identiteit hebben weten te bewaren.  Het Surinaamse landschap bestaat uit ongerept tropisch regenwoud met een rijk en gevarieerd dierenleven, savannen en bergketens met granieten toppen. Het Surinaamse landschap zal op de moderne reiziger net zo imposant overkomen als op de Nederlandse ontdekkingsreizigers die pas 90 jaar geleden voor het eerst het ondoordringbaar geachte binnenland van Suriname introkken.

Met deze kanoreis  biedt Travel4Pros natuurliefhebbers en avonturiers de mogelijkheid om op een verantwoorde , veilige, en zeer bijzondere manier Suriname per kano te ontdekken. Ontdek het oerbos met de daarin levende dieren, de bruisende rivieren met wilde stroomversnellingen en de kale bergtoppen met imposante vergezichten. Ontdek de sensatie van een zonsondergang in de jungle, de kakofonie van geluiden, de schoonheid van exotische planten en dieren.

Ontdek Bigi Pan, ‘het grote meer’ op zijn Surinaams, staat bekend om de vogeltrek. Miljoenen vogels strijken er elk jaar neer om te overwinteren. Je kunt er prachtig overnachten in een huisje op het water.

In onze kano varen we langs kreken, mangrovebossen en moerasgebieden, en deels langs de kust. Het zijn de broedplaatsen van meer dan 120 vogelsoorten, waaronder water- en trekvogels. Krabben, snoeken, garnalen en tilapia’s zwemmen in het modderige water. De kans is vrij groot dat je een kaaiman tegenkomt. Vogelliefhebbers en vissers kunnen hun hart ophalen in natuurreservaat Bigi Pan.

Bigi Pan ligt in het uiterst noordwesten van Suriname bij Nieuw-Nickerie, de tweede stad van het land, op zo’n drie uur rijden van Paramaribo. Het natuurgebied ligt ten noorden van de stad en grenst aan de Atlantische Oceaan.

Bigi Pan is een bijzonder beheersgebied. Het heeft een oppervlak van ongeveer 130.000 hectare, waarvan de helft uit water bestaat. In het grote merengebied vind je brak water, half zout, half zoet.

Vogeltrek

Bigi Pan staat bekend om zijn grote aantallen vogels, die rond de jaarwisseling vanuit het koude noorden neerstrijken om er te overwinteren. Onder meer de rode ibis, de visarend en de stern zoeken er de warme winterlucht. Het voedselrijke water is hun levensbron.

Reisschema

Dag 1
Aankomst in Paramaribo
Boutique Hotel Peperpot logies ontbijt

Dag 2
Vandaag rustig aan, wandeling door het natuurpark of kanotour ,uitrusting nalopen en inkopen doen. Boutique Hotel Peperpot logies ontbijt

Dag 3
Vandaag worden we met de bus opgehaald bij het hotel voor onze reis naar het natuurgebied Bigi Pan aan de kust. Deze dag varen we door Bigi Pan en langs de kust, we overnachten op het strand en kunnen in de avond op zoek gaan naar de leatherbacks,, de grootste schildpadden ter wereld, die hier hun eieren komen leggen.  Per persoon een ruime 2 persoons expeditietent, vol pension.

Dag 4
Vandaag varen we naar het luxe Akira resort van waaruit we korte trips maken met gespecialiseerde vogelgidsen door het reservaat. Akira resort Vol Pension

Dag 5
Vandaag varen we door naar de weg waar we worden opgehaald met de bus om teruggebracht te worden naar de stad. Hotel Eco Resort LO

Dag 6
Vandaag rustig aan en de laatste voorbereidingen voor onze helikopter reis de volgende dag Hotel Eco Resort LO

Dag 7
We verzamelen vroeg in de ochtend waarna we met onze bus via een  prachtige rit door het oerwoud naar Witagron rijden. Hier laden we alle uitrusting uit en wachten we op onze helikopter die ons en onze uitrusting in 4 shifts naar onze droppingzone brengt op de kwama kreek. Hier maken we de uitrusting in orde en overnachten we alvorens we de volgende dag aan ons kano avontuur beginnen. Ruime 2 persoons expeditietent pp, vol pension.

Dag 8
Vandaag staan we vroeg op en beginnen we aan het eerste deel van de reis , ik verwacht dat we zo een 10-15 kilometer af zullen leggen. Aan het eind van de dag gaan we op zoek naar een geschikte kampeerplek en is er tijd om de maaltijd aan te vullen met door onszelf te vangen verse vis.  Ruime 2 persoons expeditietent pp, vol pension.

Dag 9-10
We starten vroeg en moeten oppassen voor de vele dode takken die ik hier onder water verwacht. Aan het eind van de middag maken we ons kamp, op een mooie plek waarvan we vermoeden dat dit een “hot spot” is om Toekoenari’s te vangen. (Een Toekoenari is een tropische Roofbaars en staat in Suriname bekend als een delicatesse). Niets is er heerlijker dan onder het genot van de ondergaande zon een vers gevangen Toekoenari te roosteren op een houtvuurtje, in de wetenschap dat er in de verste verte geen mens te bekennen is, alleen wij en de jungle. Boomkikker en brulaap staan garant voor menig doorwaakt nachtelijk uurtje. Oordoppen willen nog wel eens helpen. Ruime 2 persoons expeditietent pp, vol pension.

Dag 11
Vandaag komen we aan op de aansluiting met de Coppename rivier, hier hebben we ook onze laatste nacht. Ruime 2 persoons expeditietent pp, vol pension.

Dag 12
Vandaag varen we naar de weg waar we in het begin van de middag aankomen, hier laden we de kano’s in en rijden we terug naar Paramaribo met in onze bagage een onvergetelijk avontuur.
Hotel Eco resort LO

Dag 13
De ochtend kun je nog lekker bij het zwembad liggen of inkopen doen in de stad, begin vd middag worden we opgehaald voor onze vlucht naar Amsterdam.

Dag 14
Om ongeveer 08.00 uur landen we in Amsterdam

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER ?
We varen buiten de grote regentijd wat betekent dat er dan weinig regen valt.
Deze reis vind plaats op het water wat betekent dat er altijd een heerlijke verkoelende wind staat. Maar door deze wind merk je niet hoe fel de zon is dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

IS HET EEN ZWARE TOCHT?
Dit is een middelzware tocht waarbij je een goede basis conditie nodig hebt en een goede gezondheid.
Het is geen race, en het is de bedoeling om op een actieve manier te genieten van deze bijzondere omgeving.

KAN IK ZONDER ERVARING MEE?

Enige kanoervaring is gewenst op deze reis maar vooraf makkelijk te leren, we vinden het veel belangrijker dat je over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een reis door een ruig en totaal onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d. Ook kan het wel eens voorkomen dat we niet op plek a maar op plek b de tent opzetten of ergens langer blijven omdat het weer het niet toe laat om verder te varen, dit is dan ook de reden dat we extra dagen in deze reis inplannen. We adviseren reizigers zonder kano ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen. Er gaat tijdens deze reis zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bij staat.

GEVAARLIJKE DIEREN
In principe zul je weinig gevaar

lijke dieren gaan zien zien aangezien we hoofdzakelijk op het water zitten en waar mogelijk op de rotsen overnachten. In het bos is het grootste roofdier de Jaguar, deze is vrij schuw en zal zich niet zo snel laten zien. In de schemering kun je te maken krijgen met muggen maar dit zijn er relatief erg weinig en een goede bescherming in de vorm van lange mouwen en het middel Deet geeft goede bescherming.

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?
Het grootste deel van de uitrusting wordt door Travel4Pros ter beschikking gesteld maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even op. Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
In principe hanteren wij voor deze reis een leeftijdsgrens vanaf 18 jaar.

KAN IK OOK ONLINE BOEKEN?
Ja, vul je gegevens even in op ons contact formulier en je ontvangt van ons dan een inschrijf formulier en aanvullende documenten.

PRIJZEN & FEITEN

PRIJZEN & DATA : Vanaf september t/m maart 
Prijs  €2795– pp exclusief internationale vlucht en inclusief binnenlandse heli vluchten
Extra/afwijkend vertrek: Op aanvraag

bij voldoende belangstelling (minimaal/maximaal 6 personen).

– Prijzen en vertrekdata en dagen onder voorbehoud van wijzigingen door weersomstandigheden

INBEGREPEN IS: Alle transfers + Nederlandstalige reisbegeleiding + Huur boot + Overnachtingen 1 persoon in 2 persoons tent. + Alle maaltijden tijdens de reis + Alle groeps kampeer/ expeditie uitrusting + sateliettelefoon + kano/kano uitrusting + hotelovernachtingen +  binnenlandse heli vluchten.

NIET INBEGREPEN IS: internationale vlucht, verzekering, lunch en diner in Paramaribo, uitgaven van persoonlijke aard.

REISDUUR:14 dagen.

AANTAL DEELNEMERS: minimaal 6, maximaal 6

BEGELEIDING:  Nederlands sprekende gids

OVERNACHTING: ruime twee persoons expeditie tent per persoon en hotel Paramaribo.

PAKLIJST: Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.