Matapica kayak tour

Een bijzondere 3 daagse kano reis langs de wilde kust van Suriname

Matapica kano kustreis
Type reis: 
Avontuurlijke reizen
Datum heenreis: 
op aanvraag
Datum terugreis: 

Reisduur: 3
 dagen

Prijs 295,- euro all in

Suriname heeft een prachtige kust die ook wel “de wilde kust” wordt genoemd vanwege zijn uitgestrektheid. In kilometers is het strand van Suriname een onbeduidend stukje land op de wereldkaart. Maar de stranden van Suriname doen wetenschappers en natuurliefhebbers die geïnteresseerd zijn in het wel en wee van zeeschildpadden watertanden.

De stranden van Matapica en Galibi behoren tot de meest gewilde legplaatsen voor deze reusachtige zeedieren. De kust van Suriname heeft zeer schoon water, maar is bruin van kleur door het slib dat via de rivieren vanuit de binnenlanden in de zee terechtkomt.
Jaarlijks komen er dan ook duizenden zeeschildpadden op de Surinaamse stranden hun eieren leggen, met name in het Galibi Natuurreservaat en het Matapicagebied. Wij reizen met de Tarpon 160i van Wilderness Systems door het Matapica gebied.

Dag 1

We verzamelen op Plantage Peperpot bij Suriname Kayak Adventures vanwaar we per bus naar Leonsberg rijden waar de boot klaar ligt die ons naar Aliance brengt. Hier worden de kayaks uitgeladen en beginnen we aan onze bijzondere kanoreis. We overnachten in tenten op het strand.
Ruime 2 persoons expeditietent , vol pension.

Dag 2

Vandaag varen we langs de totaal onbewoonde kust van Suriname.
Het is een unieke reis en het zal dan ook een belevenis zijn om in een rustig tempo per kayak langs het strand te varen en vanaf het water een prachtig uitzicht te hebben over de kust en het bos.
Ruime 2 persoons expeditietent , vol pension.

Dag 3

Vandaag komen we aan op in de vissersplaats Braamspunt aan de monding van de Suriname rivier genieten we nogmaals van de prachtige omgeving alvorens we de kayaks in laden
en we aan boord gaan van onze boot die ons terugbrengt naar Paramaribo waar we in het begin van de middag aan zullen komen.

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE IS HET WEER?

We varen hoofdzakelijk buiten de grote regentijd en er valt dan weinig regen. Deze reis vindt plaats langs de kust, wat betekent dat er altijd een heerlijke verkoelende wind staat.
Door deze wind merk je niet hoe fel de zon is, dus je moet jezelf goed beschermen en regelmatig insmeren met een beschermingslotion van tenminste factor 30.

IS HET EEN ZWARE TOCHT?

Nee, iedereen met een normale conditie en goede gezondheid kan deelnemen aan deze kanotocht. Het is geen race, en de bedoeling is om op een actieve manier te genieten van deze bijzondere omgeving.

WAT VOOR KAYAK WORDT ER GEBRUIKT ?

Voor deze reis gebruiken we de nieuwe Tarpon 160 Sit on Top kayaks. De vlakke bodem in de kuip zorgt voor een stabiele boot, terwijl zijn lengte en geringe diepgang zorgen voor voldoende snelheid. De boot heeft een comfortabele rugleuning, voldoende bagageruimte voor meerdaagse expedities, twee kuipluiken en een groot ovaal luik. Lengte 4,27 meter/breedte 71cm/gewicht 28 kg, kortom de ideale boot voor deze reis!

KAN IK ZONDER ERVARING MEE?

In principe kan iedereen zonder enige kano ervaring deelnemen aan deze reis, wel adviseren we reizigers zonder kano ervaring vooraf een paar keer een kano te huren om zo enige ervaring op te doen. Er gaat tijdens deze reis zeer ervaren begeleiding mee die je tijdens de reis met raad en daad bij staat.

ZIJN ER GEVAARLIJKE DIEREN?

In principe vind je langs de kust geen gevaarlijke dieren, wel heb je hier in de schemering te maken met muggen en een goede bescherming in de vorm van lange mouwen en het middel Deet is dan ook aan te bevelen voor deze reis.

MOET IK SPECIALE UITRUSTING KOPEN?

Het grootste deel van de uitrusting wordt door Travel4Pros ter beschikking gesteld, maar als je twijfelt over je uitrusting bel ons dan even op. Een uitgebreide paklijst ontvang je bij boeking.

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?

In principe hanteren wij geen leeftijdsgrens. We vinden het veel belangrijker dat je
over een flexibele instelling en teamgeest beschikt. Dit is een reis door een ruig
en onbewoond natuurgebied waar de kans bestaat dat als gevolg van lokale omstandigheden afgeweken moet worden van de vooraf geplande route e.d. Ook kan het wel eens voorkomen dat we niet op plek a maar op plek b de tent opzetten of ergens langer blijven omdat het weer het niet toe laat om verder te varen. Dit is dan ook de reden dat we extra dagen voor deze reis inplannen.

PRIJZEN & DATA

De prijs voor deze drie daagse kayakreis is 345,- euro all in

INBEGREPEN IS:

Alle bus transfers + Nederlandstalige reisbegeleiding + Huur Tarpon 160 + Alle + overnachtingen in 2 persoons tent. + Alle maaltijden tijdens de reis + Alle groeps kampeer/ expeditie uitrusting + kano/kanouitrusting.

NIET INBEGREPEN IS:

Verzekering, uitgaven van persoonlijke aard.

REISDUUR: 3 dagen.

BEGELEIDING:

1 Lokale gids.

AANTAL DEELNEMERS:
Minimaal 4, maximaal 8.

EXTRA VERTREK:
Op aanvraag mogelijk bij minimaal 6 personen.

PAKLIJST: Een uitgebreide paklijst ontvangt je bij boeking.